MALZEMELER
Sosu için;
Üzeri için;
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgi şeklinde soyarak tuzlu suda bekletiyoruz. Suyunu havlu yardımıyla alıyoruz. Kızgın yağda çok hafif kızartıp tepsimize alabiliriz. Bu arada kıymamızı yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakla güzelce kavuruyoruz. Salçayı ince ince doğradığımız domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Altını kapattıktan sonra doğradığımız maydanozları da ilave edebilirsiniz.
Kızardığımız patlıcanları nazik şekilde içlerini açıp kıymalı harcımızı koyabiliriz. Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz. Küçük bir kabın içinde salçalı sonumuzu hazırlayıp patlıcanların arasına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
Afiyet Olsun…