Karpuzlu Limonata

MALZEMELER

  • 2-3 Su Bardağı Püre Karpuz
  • 1 Su Bardağı Taze Limon Suyu
  • 800 ml Su
  • 8-10 Dilim Limon

Şerbeti için;

  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • ½ Su Bardağı Şeker

HAZIRLANIŞI

Karpuzlu limonata yapmak için öncelikle karpuzu yıkayıp kesin ve dilimleyin. Dilimlediğiniz karpuzların çekirdeklerini ayıklayıp mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin. Tel süzgeçle süzdüğünüz karpuz püresini sürahiye alın. Sıcak su ve şekeri bir kap içerisinde şeker eriyinceye kadar karıştırıp sürahiye ekleyin. Taze sıkılmış limon suyu, su ve limon dilimlerini de ekleyip karıştırın. Soğuyana kadar buzdolabında dinlendirin.

Afiyetle…

Category:

Date: