Kestaneli İç Pilav

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Kestane
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
  • 2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 Çay Kaşığı Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tereyağını tencerede kızdırın. Küp küp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Dolmalık çam fıstıklarını ekleyin renkleri hafif koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Duru su çıkana kadar yıkadığınız pirinçleri, suda beklettiğiniz kuş üzümlerini, tuz, karabiber, tarçını ve haşlanmış kestaneleri ekleyip karıştırdıktan sonra 3 su bardağı ılık su ekleyin kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İster hindi, ister tavuk içi istersenizde tepsi kıyılarını süslemek için kullanın….

Afiyetle…

Category:

Date: