Kısır

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Adet Salatlık
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 2-3 Adet Domates
  • 5-6 Yaprak Marul
  • 2 Adet Limon
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon

HAZIRLANIŞI

Salçayı kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra 2 su bardağı ılık su ilave ederek sulandırıyoruz. Bulgura bu karışımı döküp, ara ara karıştırarak kabarmasını sağlıyoruz. İnce kıyılmış domates, salatalık, yeşil biber,marul ve baharatları kabarmış olan bulgura ilave edip iyice karıştırıyoruz, limon suyunu da koyup tekrar karıştırdıktan sonra kısırımız hazır….

Afiyetle…

Category:

Date: