Kıymalı Pide Nasıl Yapılır? Evde Kıymalı Pide Tarifi

MALZEMELER

  • 300 Gr Kıyma
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Küçük Kase Yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Hamuru:
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Paket Kuru Maya
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta ve 1 Çorba Kaşığı Su

HAZIRLANIŞI

Kıyma, ince ince doğranmış domates, biber ve soğanı karıştırın, baharatları ve yoğurdu ekleyin. Harcı buzdolabına alın. Bir kasede ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. Maya aktive olunca un ve tuz karışımına mayayı ilave edin. Sıvı yağı ekleyin. Hamuru iyice yoğurun, elastik bir kıvama gelince üzerini streçleyin ve yarıma saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru parçalara ayırın ve uzunlamasına şekil vererek merdane ile açın. Harcı içerisine koyun ve kenarları kapatın. Kenarlara su ve yumurta karışımını sürün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Category:

Date: