Kolay Macaron Nasıl Yapılır? Evde Hindistan Cevizli Macaron Tarifi

MALZEMELER

  • 4 Yumurta Akı
  • 180 Gr. Şeker
  • 270 Gr. Hindistan Cevizi
  • 90 Gr. Pudra Şekeri
  • 1 Limonun Suyu
  • 250 Gr. Krema

HAZIRLANIŞI

Yumurta beyazı ve şekeri iyice karışıp parlak bir hale gelene kadar çırpın. Hindistan cevizini spatula yardımı ile karışıma yedirin. Tepsiye yuvarlak şekil vererek sıkın, düzgün olmaz ise en son bir çay kaşığı yardımıyla düzeltin.Yarım saat oda sıcaklığında üstleri kuruyup kabuk tutana kadar bekletin ve önce 170 derece fırında 10 dakika pişirin, daha sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin.

Kreması için;

Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Kremayı çırpın ve karışımı yavaş yavaş içine ekleyin. Macaron kabuklarını eşleştirin, arasına krema sıkın ve döndürerek kapatın. Afiyet olsun.

Category:

Date: