Köri Soslu Tavuk

MALZEMELER

  • 2 Adet Fileto Tavuk Göğüsü
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Köri

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüslerini kavurun.

Sosu için;

Tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. Soğuk sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tuz, karabiber ve köri ekledikten sonra sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirn. Sosu kavrulan tavuklara ekleyip harmanladıktan sonra yemeğimiz servise hazır.

Afiyetle…

Category:

Date: