Meksika Usulü Tavuk

MALZEMELER

  • 2 Adet Fileto Tavuk Göğüsü
  • 2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
  • 1 Adet Sarı Dolmalık Biber
  • 2 Adet Charleston Biber
  • 10-12 Adet Kültür Mantarı
  • 1 Paket Krema
  • 4 Adet Biberiye Turşu
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • ½ Çay Bardağı Soya

HAZIRLANIŞI

Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen (uzun ince şeritler halinde) doğrayın. Mantarları temizleyip yıkadıktan sonra ince dilimler halinde kesin. Yağları ayıklanan tavuk göğüslerini jülyen kestikten sonra tereyağını erittiğimiz wok tavada yüksek ateşte soteleyin. Mantarları ekleyip soteleme işlemine devam edin. Biberleri de ekleyip karıştırarak soteleyin. Tavuklar suyunu çekmeye başladığında soya sosu ve tuz ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra kremayı ve biberiye turşusunu da ekleyip karıştırma işlemine devam edin. 3-5 dakika daha pişirerek ocaktan alabilirsiniz. Afiyetle…

Category:

Date: