Nohut Yemeği

MALZEMELER

  • 2 ½ Su Bardağı Nohut
  • 2 Adet Soğan
  • 5-6 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Düdüklü tencere içerisinde zeytinyağını kızdırıp, salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Bir gece önceden suya bastığınız nohutların suyunu süzüp tencereye ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 1,5 litre su ekleyip tekrar karıştırın. Kaynama başladıktan sonra düdüklü tencerin kapağını kapatın. Düdüklü tencere ses çıkartana kadar harlı ateşte arada karıştırarak pişirin, tencere ses çıkartmaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencere güvenli sıcaklığı gelince açıp tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Afiyetle…

Category:

Date: