Pane Soğan Halkası

MALZEMELER

  • 2 Adet Soğan
  • 1 Su Bardağı Buğday Unu
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Toz Sarımsak
  • Yumurta
  • Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI

Soğanları hafif kalın halkalar halinde dilimleyip ayırın. Bir kap içerisine un, tuz ve toz sarımsağı ekleyip karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpın. Halka halka ayırdığınız soğanlarıı ilk önce un karışımına bulayıp fazlasını silkin. Daha sonra yumurtaya bulayın ve en sonda galeta unu ile iyice kaplanmasını sağlayın. tencerede kızdırdığımız yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağın fazlasını süzdürdükten sonra servise hazır.

Afiyetle….

Category:

Date: