Pastırmalı Hasselback Patates

MALZEMELER

  • Orta Boy Patates
  • Pul Biber
  • Zeytinyağı
  • Pastırma
  • Kaşar Peyniri
  • Sucuk
  • Krem Peynir
  • Tuz, Karabiber
  • Soğan Tozu
  • Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Patatesleri tahta kaşıklar yardımı ile ince doğrayının, dibindeki 1 cm’lik kısmı doğramadan alın. Patateslerin üzerine ve dilimlerin arasına biber ve zeytinyağını karıştırıp sürün. Patatesleri folyoya sarın, 220 derece 45 dakika pişirin. Fırından patateslerin arasına dilediğiniz çedar, pastırma ve sucuk ekleyerek 180 derece 5-10 dakika daha fırınlayın. Krem peynire tuz, soğan tozu, karabiber ekleyin, karıştırın ve patateslerin üzerine dökün. Kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılarak.

Category:

Date: