Patates çorbası hazırlamak için zeytinyağını tencerede kızdırın. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyip renkleri değişene kadar kavurun. İnce ince kıydığınız sarımsakları ekleyip 30-60 saniye kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyup, yıkadığınız, küp küp doğradığınız patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 1,5 litre su ekleyip patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip pürüssüz bir kıvam alana kadar patatesleri el blenderı ile ezin. Ayrı bir kasede su, un ve yoğurdu iyice çırpın. Karışımın ılınmasını sağlamak için çorbadan bir kepçe ekleyip tekrar çırpın. Tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra patates çorbası servise hazır.
Afiyetle…