Pesto Sos Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Pesto Tarifi

MALZEMELER

  • 1 Demet Fesleğen
  • 1 Avuç Ceviz İçi
  • 80 Gr. Eski Kaşar
  • 1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • Dil Peyniri
  • Domates
  • Balsamik Sirke
  • Fesleğen

HAZIRLANIŞI

Fesleğenin muhteşem kokusu, egenin zeytinyağı ve eski kaşarın aromatik tadı birleşip ne kadar güzel bir tat ortaya çıkartabilir? Orijinal tariflerden daha uygun fiyata hazırlayabileceğiniz ama en az onlar kadar lezzetli bir pesto sos yaptık. Parmesana göre cep yakmayan eski kaşar ve çam fıstığının baş rolünü çalan ceviz ile omega 3 desteği kattık.Makarna,tost ve her türlü yemeğinize çok yakışacak uygun fiyatlı pesto tarifini mutlaka deneyin.

Pesto Sos

Malzemeler:

1 demet fesleğen
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 avuç ceviz için
80 gr eski kaşar
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Bütün malzemeleri el blenderında iyice çekin. Sosu kapaklı bir kavanozda üzerini zeytinyağı ile kaplayarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Pesto Soslu Balsamikli Tost
Malzemeler:

Tost ekmeği
Pesto sos
Cherry domates
Dil peyniri
Balsamik sirke

Tost ekmeğini kızartın, üzerine pesto sosu sürün. Dil peynirini şeritlere ayırın ve ekleyin. En üste domates ve balsamik sirke koyun.Afiyet olsun.

Category:

Date: