Sakallı Poğaça Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Paket Yaş Maya
  • 1 Şişe Maden Suyu
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 750 Gr Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Su

HAZIRLANIŞI

Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın. Yağı ve maden suyunu ekleyin. Un ve tuzu karışıtırın. Sütlü karışıma yedirerek ekleyin. Yoğurun ve hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin. Hamuru yuvarlaklar haline getirin. üzerine yumurta ve suyu karışıtırıp fırça yardımı ile sürün. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Poğaçaları ikiye bölün ama tamamen kesmeyin.İçlerine krem peynir sürün ve peyniri dışarıya doğru taşırın. taşırdığınız kısmı maydanozlu kaşar peynirinin üzerinden yuvarlayarak geçirin ve yapışmasını sağlayın. Afiyet olsun.

Category:

Date: