Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? En Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

MALZEMELER

  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Avuç Maydanoz (kıyılmış)
  • 1 Avuç Taze Kekik (kıyılmış)
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Paket (20 gr) Yaş Maya
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Şişe Maden Suyu
  • 750 Gr Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yumurta + 1 Yemek Kaşığı Su (üzeri için)
  • Kaya Tuzu (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı, sarımsak, kıyılmış maydanoz ve kekiği karıştırın. Ayrı bir kapta ılık süt, maya, şeker ve sıvı yağı birleştirip üzerine un ve tuzu ekleyin. İyice yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru önce ikiye bölün, daha sonra ikiye böldüğünüz kısmı 3 e bölüp merdane yardımı ile inceltin. Hamurların üzerine zeytinyağlı karışımı fırça yardımı ile sürüp hamurları üst üste koyun. Boyuna tekrar 3e bölüp dik olarak çevirin ve hamur parçalarını örün. En üste yumurta ve suyu karıştırın sürün, kaya tuzu serpin ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Category:

Date: