Shinitzel & Patates Püresi

MALZEMELER

  • 4 Adet Tavuk Göğsü
  • 2 Su Bardağı Galeta Unu
  • 6-8 Patates
  • ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çorba Kaşığı Teryağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı biber
  • 1 Çay Kaşığı Kekik

HAZIRLANIŞI

SHINITZEL

Tavuk göğüslerini dövmek yerine kesme tahtasına yatırıp iki parçaya bölerek inceltiyoruz. (Tercih yine de size kalmış) Daha sonra bir kabın içerisinden galeta unu ve baharatları karıştırarak harç hazırlayıp, tavukları bu harç ile bulayarak sıvı yağda kızartıyoruz.

PATATES PÜRESİ

Patatesleri soyup doğradıktan sonra bol su içerisinde yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Patatesleri süzdükten sonra soğumadan içine tereyağını ekleyip eziyoruz. Daha sonra içine tuz, karabiber ve süt ekleyip ezme işlemini sürdürüyoruz. soğudumu birşeye benzemez shinitzel’imizle birlikte sıcak servis ediyoruz…

Afiyetle…

Category:

Date: