Tavuk Beğendi

MALZEMELER

  • 2 Adet Tavuk Göğüsü
  • 4-5 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • ½ Çay Kaşığı Kekik
  • 6 Adet Patlıcan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • ½ Yemek Kaşığı Un
  • ½ Su Bardağı Süt
  • ¼ Adet Taze Sıkılmış Limon
  • ½ Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini tuz, karabiber ve kekik ilave ederek iyice harmanlayın. Zeytinyağını tavada iyice kızdırıp tavukları ekleyin ve beyazlaşıncaya kadar soteleyin. Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar sotelemeye devam edin. Kabuğunu soyduğunuz, ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyip 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Beğendisi için;

Közledğiniz patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp kesin ve suyunu süzdürün. Derin bir tencerede tereyağını kızdırın, unu ekleyin ve hızlıca kavurun. Patlıcanları ekleyip sürekli karıştırın. Sütü ekleyin. Taze sıkılmış limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak kaşar peynirini ekleyin 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Servis tabağına öncelikle beğendiyi alın ve daha sonra üzerine tavukları ekleyin.

Afiyetle…

Category:

Date: