İzmirin Meşhur Bombası Nasıl Yapılır? Bomba Tatlısı Tarifi

MALZEMELER

  • 300 Gr Un
  • 100 Gr Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Nutella

HAZIRLANIŞI

Un ve tereyağını karıştırın.Ardından kalan malzemeleri ekleyin ve el ile fazla yoğurup hamuru eritmemeye özen göstererek birleştirin. Hamuru streç filme sarın ve  30 dk buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru 12 eşit parçaya bölüp yuvarlaklar halinde açın. Hamuru olabildiğince ince açmaya özen gösterin. İçine Nutella doldurun ve kapatın. 170 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirin. Sıcakken tüketin. Afiyet olsun.

Category:

Date: