Baharatlı Marine Çıtır Tavuk Pirzola

MALZEMELER

  • 4 Adet Tavuk Pirzola
  • 200 gr Yoğurt

Çıtır Pane Harcı İçin;

  • 1 Su Bardağı Un
  • ½ Su Bardağı Galeta Unu
  • 2 Yemek Kaşığı Kajun Baharatı
  • 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartma İçin;

  • Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavuk pirzolaların yağlarını ayıklayalım. 200 gr Yogurdu sulandırıp, tavukları yoğurt ile 12 saat marine edelim. Un, galeta unu, kajun baharatı, kırmızı toz biber, sarımsak granul, tuz ve taze cekilmiş karabiberi karıştırıp tavukları paneleyelim. Kızgın yağda kızartalım. Uzerine misket limon suyu ve tereyağı ile servis edebilirsiniz.

Category:

Date: