Baklalı pirinç pilavı

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Su Bardağı Taze İç Bakla
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün..Tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin.Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun.Tuz ve baklaları ilave edin. 3 su bardağı sıcak suyu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Altını kapatmadan ince ince doğradığımız dereotunu ilave edip demlenmeye bırakınız.
Afiyet Olsun …

Category:

Date: