Bezelye & Havuçlu Pilav

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 3 Su Bardağı Ilık Su
  • ½ Limon Suyu
  • 1½ Su Bardağı Bezelye
  • 2 Adet Havuç
  • ¼ Demet Dere Otu
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Çay Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci bir süzgece alıp, berrak su çıkana kadar yıkayın. Geniş bir kaba aldığınız pirinçleri sıcak su ilave ederek yarım saat bekletin.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları uzunlamasına 4’e bölerek dilimleyin. Tavada 1 Yemek Kaşığı tereyağını kızdırıp, havuç ve ince ince kıydığınız dere otlarını 10 dakika kadar kavurun.

Pilav tencerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ve limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kavurun. tencerenin içine kavurduğunuz havuçları, yıkayıp duruladığınız bezelyeleri ve tuzu da ekleyip harmanladıktan sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika, suyunu çekene kadar, karıştırmadan ve kapağını açmadan pişirin.

Pilavı ocaktan alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotu ile servis edin….

Afiyetle…

Category:

Date: