Pirinci bir süzgece alıp, berrak su çıkana kadar yıkayın. Geniş bir kaba aldığınız pirinçleri sıcak su ilave ederek yarım saat bekletin.
Kabuklarını soyduğunuz havuçları uzunlamasına 4’e bölerek dilimleyin. Tavada 1 Yemek Kaşığı tereyağını kızdırıp, havuç ve ince ince kıydığınız dere otlarını 10 dakika kadar kavurun.
Pilav tencerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ve limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kavurun. tencerenin içine kavurduğunuz havuçları, yıkayıp duruladığınız bezelyeleri ve tuzu da ekleyip harmanladıktan sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika, suyunu çekene kadar, karıştırmadan ve kapağını açmadan pişirin.
Pilavı ocaktan alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotu ile servis edin….
Afiyetle…