Biber Dolması

MALZEMELER

  • 4 Adet Dolmalık Biber
  • 2 Adet Kabak
  • 2 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Patates
  • İç Malzemesi İçin;
  • 16 Yemek Kasigi Pirinç
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Salça

HAZIRLANIŞI

Biberlerin üst kısımlarını kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. Patlıcanları 2’ye bölüp içlerini oyuyoruz. Kabakları da aynı şekilde kesip oyduktan sonra soyucu ile soyuyoruz. Patatesleride soyup 2’ye bölüp oyuyoruz.İç malzemesi icin pirinci yıkıyoruz. Soğan ve domatesleri rendeleyip ekliyoruz. Dereotunu ince ince kesip ekledikten sonra salça ve isteğe göre baharat ekleyip karıştırıyoruz. (tuz, karabiber, kekik vs…) Dolmaların içine malzemenin taşmaması için 1 parmak pay bırakarak dolduruyoruz. Dolmalarimizi tencereye dizdikten sonra Salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını 1 bardak sıcak suya ekleyip karıştırıyoruz ve tencereye ekliyoruz. Yaklaşık yarım saat pişiriyoruz (su azalırsa dibi tutmasın diye bir bardak su ekleyebilirsiniz). Dolmalarimiz hazııır afiyet olsun!

Category:

Date: