Buttermilk Nasıl Yapılır? Buttermilk Tarifi ve Buttermilk’li Biscuit Yapımı

MALZEMELER

  • 3 Su Bardağı + 1 Çay Bardağı Un
  • 9 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3/4 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 250 Ml Soğuk Buttermilk

HAZIRLANIŞI

3 su bardağı unu ve soğuk tereyağını ellerinizle ovarak kum haline getirin. Yağ erimemeli sadece un ile iyice homojen ve toz bir karışım haline gelmeli. Kabartma tozu, tuz ve toz şekeri ilave edin. Soğuk buttermilki yavaş yavaş ilave edin karışımı spatula yardımıyla karıştırın.Kalan 1 çay bardağı unu da ekleyerek hamurun kıvam almasını sağlayın. Tezgaha biraz un serperek hamuru inceltin. Ortadan ikiye kesin ve iki parçayı üst üste koyarak 2 cm olacak şekilde açın. Hamuru yuvarlak kalıpla kesin. Pişirme kabına alıp üzerine butter milk sürün.230 derece fırında 15-18 dakika arasında pişirin. Tereyağı ve reçel eşliğinde tüketin. Afiyet olsun!

Category:

Date: