Suyumuzu büyük bir tencerede kaynayana kadar ocakta bekletiyoruz. Sonrasında 1 kaşık tuz ve 4-5 damla yağ ekliyoruz. Orta kısık ateşte yaklaşık 7-8 dk kadar makarnanın pişmesini bekliyoruz. Bu sırada cevizlerimizi havan yardımı ile irili ufaklı ortalama mısır tanesi boyutunda parçalara ayırıyoruz. Çeçil peynirimizi de farklı bir kapta küçük parçalara ayırıyoruz. Markamız piştikten sonra süzgece alıyoruz ve tenceremize kremamızı boşaltarak kısık ateşte 1-2 dk karıştırıyoruz ve üzerinde 1 tatlı kaşığı kadar soya sosu ilave ederek karıştırıyoruz. Sonrasında çevizlerimizi de ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından süzülmüş olan makarnamızı azar azar tencereye dökerek karıştırıyoruz ki hem cevizli kremalar deniz kabuğu şeklinde olan makarnamızın içinde girebilsinler. Son olarak yine karıştırarak çeçil peyniri parçalarımızı ekliyoruz. Peynirlerimiz eridiği zaman servis etmeye hazırız. Bu arada önce misafirlerinize servis edin görgüdür, Bir de cevizler son tabakta daha çok kalıyor 😉