Eggs Benedict (Poşe yumurta ile hollandez sos)

MALZEMELER

Hollandez Sos İçin;

  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
  • 75 gr Tereyağı
  • ¼ Limonun Suyu
  • Kaya Tuzu
  • Tane Çekilmiş Karabiber

Poşe Yumurta İçin;

  • 40 ml. Sirke
  • Kaya Tuzu
  • 1 Adet Yumurta
  • Ciabatta Ekmeği (yada tam buğdaylı tost ekmeği)
  • Parma Jambonu
  • Zeytinyağı
  • Tane Çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

Sosu benmari usulü yapacağımız için bir tencere su ısıtın ve üzerine bir borcam koyun. Yumurta ve sirkeyi hızlıca çırpın. Buradaki püf nokta borcamın fazla ısınmamasına dikkat etmek. Zira fazla ısınır ise tencerenin üzerinden borcamı alın. Yumurtaların pişmesini istemiyoruz. Önceden erittiğimiz tereyağını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak limon ve baharatları ekleyip karıştırın.

Tencereye 2 litre kaynamaya yakın şekilde olan su ilave edin tuz ve sirkeyi koyup kaşık ile girdap oluşturun.Yumurtayı bir kasenin için kırın. Oluşturduğunuz girdapın tam ortasına hızlıca bırakın. 2-3 dakika piştikten sonra kevgir yardımı ile yumurtayı alın.

Bir tavaya zeytinyağı döküp ısıtın jambonlar renk alıncaya kadar kızartın ekmeği üzerine koyun. Tabakta sırasıyla ekmeğin üzerine jambon, yumurta ve sos gelecek şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Category:

Date: