Falafel

MALZEMELER

  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Demet Dereotu
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Kişniş
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber

Sosu için;

  • Tahin
  • Yoğurt

Kızartmak için;

  • Sıvı Yağ

HAZIRLANIŞI

Un ve yumurta hariç tüm malzemeyi robottan çekip püre haline getirin. Daha sonra bir kaba alıp üzerine yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Ağzını kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirip kızgın yağda şekil verip kızartın. Sosu için tahin ve yoğurdu karıştırın ve arzunuza göre tuz ekleyin.

Category:

Date: