Havuç Çorbası

MALZEMELER

  • 2 Adet Havuç
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Krema
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soyup yıkayıp rendelediğiniz havuçları zeytinyağında soteleyin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca unu ekleyip kavurun. Üzerine süt ve su ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Krema ekleyip bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre kekik ile servis edin.

Afiyetle…

Category:

Date: