Zeytinyağlı Havuçlu Taze Fasülye

MALZEMELER

  • ½ Kg Taze Fasülye
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1-2 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Taze fasülyeleri yıkayıp süzün. Uçlarını kesip kılçıklarını temizleyin. Halkalar halinde doğradığınız soğanları ve domatesleri tavaya dizin. Üzerini fasülyeler ile süsleyin. Rendelenmiş havuçları serpiştirin. Tuz, zeytinyağı ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyetle…

Category:

Date: