Hünkar Beğendi

MALZEMELER

  • 250 gr Dana Kuşbaşı
  • ½ Adet Soğan
  • 1 Adet Biber
  • 1 Adet Domates
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 3 Adet Patlıcan
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • ½ Litre Süt
  • ½ Limonun Suyu
  • 200 gr Kaşar Peyniri
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları çatal yardımı ile bir kaç yerinden delip yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180°C fırında 50 dakika pişirin.

1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Etleri, tuz ve karabiberi ekleyip etler suyunu çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip renkleri değişene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurduktan sonra biberi, sarımsağı ve kabuğunu soyup yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyip bir süre daha kavurun. Yarım çay barğadı su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı 15-20 dakika pişirin.

Pişirdiğiniz patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Sos tenceresinde tereyağını kızdırıp hızlıca unu kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra beğendiyi ocaktan alın.

Servis tabağına önce beğendiyi üzerine de hünkarını ekleyin. Sıcak servis edin.

Afiyetle…

Category:

Date: