Talaş Böreği

MALZEMELER

  • 250 gr Tavuk Göğüsü
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Su Bardağı Garnitür
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 8-10 Adet Milföy Hamuru
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tereyağını tavada kızdırın. Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk göğüslerini tavaya alıp renkleri değişene kadar kavurun. Baharatını ekleyip bir iki dakika daha kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Son olarak garnitür ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra iç harcı ocaktan alın.

Mutfak tezgahına bir miktar un serpin. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile açın. İç harcı ekleyip bohça şeklinde kapatarak uçlarını yapıştırın. Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizip fırça yardımı ile yumurta sarısını üzerlerine iyice sürün. Çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180°C fırında Talaş Böreği üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyetle…

Category:

Date: