İki Kez Fırınlanmış Patates

MALZEMELER

  • Patates
  • Kaşar Payniri
  • Haşlanmış Mısır
  • Taze Soğan
  • Süt
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI

Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Yıkayıp kağıt havlu ile kuruladığınız patatesleri, Zeytin yağı ile ovup yağın patatesin her yerine bulaşmasını sağlayın. Alüminyum folyo üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkan patateslerin üst kısmını bıçak yardımıyla keserek çıkartın. Patatesin içini ve çıkarttığınız kısımların içini oyup bir kap içerisine alın. Her patates için bir küp tereyağı ekleyip karıştırarak yağın erimesini sağlayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, mısır, taze soğanın doğradığınız yeşil saplarını, baharatını ve en son sütü ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı patateslerin içine doldurun. üzerlerine biraz daha ve kaşar peyniri rendeleyin. Önceden ısıtılmış 200 Derece fırında 20 dakikada servise hazır.

Afiyetle…

Category:

Date: