Ispanaklı tavuk sarma hazırlamak için öncelikle zeytinyağını tavada kızdırıp küp küp doğradığınız soğanları tavaya alın. Renkleri değişene kadar kavurup sarımsağı ekleyin. 30-60 saniye soteleyip küp küp doğradığınız biberleri ekleyin. Biberler yumuşamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz saplarını ayırdığınız ıspanak yapraklarını ekleyip ıspanaklar hacmini kaybedene kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesin. Et döveceği yada kalın bir bardak yardımı ile iyice incelene kadar dövün. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. İç harcı döküp rulo halinde sarıp borcama yerleştirin. Salçayı sulandırıp tavukların üzerine dökün. Önceden ısıttığınız 250°C fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyetle…