Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Cin Mısır
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 125 Gr Tereyağı
  • 1 Buçuk Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Su Bardağı Bal

HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede yağ, mısır ve tuzu birleştirip yüksek ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde mısırları patlatın. Bir tavada tereyağını eritin, şekeri ekleyin, karışınca balı da ekleyip  karıştırarak karamel yapın.Soğutmadan mısırların üzerine döküp karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Category:

Date: