Hamuru için;
Unu bir kap içerisine alın 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Bir su bardağından biraz az(170ml) kaynamış ılımış su içesine kuru maya ilave edip kaşıkla bir miktar karıştırın, una ilave edip, Kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Tezgahın üzerine un serpip, elinizi de una bulaştırarak hamuru yoğurun. Kıvam alan hamuru yuvarlayın ve bir kap içerisinde üzerini havlu ile ötrüp 2 saat bekletin.
Salça Sosu için;
Zeytin yağını kızdırın salçayı kokusu çıkıncaya kadar kavurun, domates rendesi ve yarım kaşık tuz ekleyin 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Kabaran hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve yumruğunuz yardımıyla açarak hayalinizdeki pizzanın zeminini hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine alın. Biraz zeytin yağı serpin, domates sosunu ekleyip iyice yayın ve zeytinyağı ile karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve toz parmesan peynirini ekleyin, dilimlenmiş salam, sucuk, yeşil zeytin ve fesleğen ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakikada servise hazır.
Afiyetle…