Kremalı Mantarlı Makarna

MALZEMELER

  • 1 Paket Makarna
  • 1 Paket Krema
  • 10-12 Adet Mantar
  • 4-5 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2-­3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Makarnayı sıvı yağı da ekledikten sonra ısınana kadar 1-2 dakika iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine kaynamış yaklaşık 1 ½ litre su ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip, haşlamaya bırakalım. (Makarna ihmale gelmez, sık sık karıştırmayı unutmamalı…)Makarnamız haşlanırken, ayrı bir tavada ince ince dilimlediğimiz mantar ve sarımsağı, tereyağ ile mantarlar suyunu salana kadar kavurup, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra krema ekleyerek kaynatıyor ve ocaktan alıyoruz. Suyunu süzdüğümüz makarnamızı hazırladığımız sos ile karıştırıyoruz. Servis yaparken tercihen üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebiliriz.

Afiyetle…

Category:

Date: