Kremalı Reyhanlı Soslu Makarna

MALZEMELER

  • 1 Paket Makarna (Penne)
  • 1 Paket Krema (200ml)
  • 20-30 Reyhan Yaprağı
  • 2 lt Su
  • Yağ
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle suyumuzu büyük bir tencerede kaynayana kadar ocakta bekletiyoruz. Sonrasında 1 kaşık tuz ve 4-5 damla yağ ekliyoruz. Orta kısık ateşte yaklaşık 7-8 dk kadar makarnanın pişmesini bekliyoruz. Bu sırada reyhan yapraklarını küçük parçalarda doğruyoruz. Farklı bir küçük tencere kremamızı 1-2 dk kadar pişiriyoruz ve içine doğradığımız reyhanları atıyoruz, 1 dk kadar karıştırdıktan sonra sosumuz hazır oluyor. Haşlanmış makarnamızı süzdükten sonra büyük tencerede iki malzemeyi karıştırarak yemeğimizi hazırlamış oluyoruz.

Afiyet olsun…

Category:

Date: