Midye Tava&Tarator Sos

MALZEMELER

  • 30-40 Adet İç Midye
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Bira
  • Tuz
  • Tarator Sos İçin;
  • ½ Su Bardağı Ceviz
  • 2 Dilim Bayat Ekmek
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Limonun Suyu
  • 3-4 Diş Sarımsak

HAZIRLANIŞI

Tarator sos için;

Ceviz, ekmek, yoğurt, sarımsak ve limon suyunu homojen bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirin. Tarator sos hazır. Midye tavalar hazır olana kadar buz dolabında dinlensin.

1 su bardağı unu bir kap içerisine alın. Üzerine birkaç tutam tuz serpin karıştırın. Midye içlerini kap içerisine alarak iyice una bulayın. Ayrı bir kapta 1 su bardağı un ve birayı karıştırın. (bira tercih etmiyorsanız soda ile de deneyebilirsiniz) Fazla ununu silktiğiniz midyeleri bu karışıma bulayın ve önceden kızdırdığınız ayçiçek yağında midyelerinizi arkalı önlü kızartın.

Sosu dolapta unutmayın…

Afiyetle…

Category:

Date: