Mozaik Pasta

MALZEMELER

  • 1 ½ Petitbör Bisküvi
  • ½ Margarin1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Süt

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bisküvileri fazla ufalamadan kırıyoruz. Daha sonra küçük bir tencerede margarini eritip ocağı kapatıyor ve erimiş margarinin içine sırası ile şeker, kakao, vanilya ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışıma sütü de ekleyip karıştırma işlemini tamamlıyoruz. (Ben karıştırma işlemi için mikser kullanıyorum. Tenceremiz hafif derin ve dar olmalı.) Karışımın soğuması için 5-10 dakika bekletmekte fayda var ki bisküviler erimesin. Son olarak soğuyan karışım ile bisküvilerimizi karıştırıp alüminyum folyoya dökerek rulo şeklini veriyoruz. Buzlukta iyice donduktan sonra pastamız servise hazır. Afiyetle….

Category:

Date: