Patates Kroket Nasıl Yapılır? Leblebi Kaplı Patates Kroket Tarifi

MALZEMELER

  • 120 Ml Su
  • 40 Gr Tereyağı
  • 60 Gr Un
  • 2 Orta Boy Patates (haşlanmış)
  • 40 Gr Tereyağı
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayın. Soğumasını beklerken bir sos tenceresine suyu koyun, tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Haşlanmış patatesler soğuyunca bir çatal yardımıyla ezin.Büyük bir kaseye aldığınız patates püresine tereyağı ve yumurta sarısı ekleyin.Unlu karışımı ilave edin ve karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin. Hamur kıvamına gelecek. Birleştirin ve streçleyip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru dolaptan çıkarınca tezgaha biraz un serpip hamuru şerit gibi uzunca açın.Leblebiyi el blenderında geçirio un gibi ufaltın. Bir kapta leblebi tozu, yulaf ezmesi ve galeta ununu karıştırın. Kestiğiniz patatesleri önce yumurtaya daha sonra leblebi tozlu karışıma bulayın.Kroketler yumuşaksa yarım saat buzluğa atın ve öyle kızartın. Afiyet olsun.

Category:

Date: