Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 400 Gr Haşlanmış Nohut
  • 85 Gr Bal
  • 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 300 Gr Esmer Şeker
  • 90 Gr Yulaf Ezmesi
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Damla Çikolata

HAZIRLANIŞI

Nohutu haşlayın, blendarda çekin ve balı ekleyin. Yoğun kıvamda bir karışım elde edeceksiniz. Yulaf ezmesini de blendarda çekin ve neredeyse un kıvamına getirin. Nohutu, zeytinyağını, kabartma tozunu, yulafı, damla çikolatayı karıştırın. Bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirip karışımı üzerine dökün ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Ortası hafif yumuşak kalacaktır. Ilıkken kaşık ile yemek en zevklisi bizden söylemesi 🙂 Afiyet olsun.

Category:

Date: