Patlıcan Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 3 Adet Yufka
  • 500 Gr Közlenmiş Patlıcan
  • Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 Şişe Soda
  • Sürmek İçin:
  • 50 Gr Tereyağı
  • 1 Yumurta + 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Yarım Çay Bardağı Süt

HAZIRLANIŞI

Muffin kalıplarını yağlayın. Yufkaları elinizle kopararak kase gibi kalıbın en altına yerleştirin. Yumurta, tuz,süt ve yağı karışıtırın.Yufkaların üzerine bolca sürün. Ayrı bir kapta patlıcan, kaşar peyniri, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaların üzerini bu karışım ile kaplayın. En üstü için tekrar yufkaları eliniz ile kopararak kenarlara sıkıştın ve yumurtalı karışımı sürün. Maden suyunu dökün, 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Category:

Date: