Patlıcanlı Bulgur Pilavı

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Bulgur
  • 2 Patlıcan
  • Sivri Biber
  • Yeşil Biber
  • 1 Büyük Soğan
  • 1 Su Bardağı Domates Püresi
  • 1 Litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı

Üzeri için;

  • Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Patlıcan ve biberler yıkayıp doğrayın. Soğanı temizleyip yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye sıvıyağı alın. Isınan yağda sırasıyla patlıcan, biber ve domatesi kavurun. Üzerine bulguru, suyu ve baharatlarını ilaııve edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı bir biçimde kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bulgur suyu çekince altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen patlıcanlı bulgur pilavı üzerine maydonozları doğrayıp servis edin.

Category:

Date: