Pavlova Nasıl Yapılır? 20 Dakikada Pişen Beze İle Pavlova Tarifi

MALZEMELER

  • 90 Gr Yumurta Akı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 80 Gr Toz Şeker
  • 80 Gr Pudra Şekeri
  • Kreması İçin;
  • 300 Ml Krema
  • 50 Gr Pudra Şekeri
  • Çilek

HAZIRLANIŞI

Yumurta beyazı ve tuzu çırpmaya başlayın, toz şekeri yavaş yavaş ilave edin. Parlak beyaz bir görünüm elde edene kadar çırpın. Pudra şekerini yumurta beyazının hacmini söndürmeden karışıma yedirin. Yağlı kağıt üzerine 2 eşit daire şeklinde yayın. Üzeri kuruyana kadar yaklaşık 30 dk oda sıcaklığında bekletin ve 130 derece fanlı ayardaki fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra soğudukça katılaşacaktır. Krema ile şekeri çırpın. Soğuyan bezelerin arasına ve üzerine kremayı sürün, çilekleri ekleyin. Afiyet olsun.

Category:

Date: