Portakallı Cheesecake

MALZEMELER

Tabanı için;

  • 3 Paket Yulaflı Bisküvi
  • 120 gr Tereyağı

Kreması için;

  • 800 gr Labne Peyniri
  • 300 gr Süzme Yoğurt
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 8 gr Mısır Nişastası
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi

Sosu için;

  • 250 ml Taze Portakal Suyu
  • 2 Lime Suyu
  • ¾ Su Bardağı Şeker

HAZIRLANIŞI

Bisküvileri ezip ufalayın (Mutfak robotundan da geçirebilirsiniz). Kısık ateşte erittiğiniz tereyağını ufaladığınız bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına döküp kaşık yardımı ile kalıbın tabanını ve yan duvarlarını kaplayın. Soğumaya bırakın. Geniş bir kaba labne peynir, süzme yoğurt ve şekeri ekleyip karıştırın. teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.  Mısır nişastası ve portakal kabuğu rendesi ekleyip biraz daha karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. 150°C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika daha sonra ayarı 180°C ‘ye getirerek 30 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp Portakallı Cheesecake ‘i fırında bir saat dinlendirin.

Sosu için;

Sos tenceresine Taze sıkılmış portakal suyunu ve posasını, Lime suyunu ve şeker ekleyin. Orta ateşte karıştırarak hafif kıvam alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Cheesecake ‘in üzerine hazırladığınız sosu dökün. Buzdolabında 6 saat dinlendirin.

Afiyetle…

Category:

Date: