Pankekin hazırlanışı;
Derin bir kapta yumurta ve șekerimizi çırpıyoruz. Un, süt, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip homojen bir karıșım elde edene kadar karıștırıyoruz. Renklendirmek için kırmızı gıda boyası ekliyoruz. Tam rengi alması elinizdeki gıda boyasına göre değişiklik göstereceğinden kullanacağınız miktarı yavaș yavaş ekleyip karıştırarak belirleyebilirsiniz. Bir ölçek pankek karışımını önceden ısıtılmış tavaya döküyoruz. 10-15 sn sonra üzeri göz göz kabarmaya bașlayınca tersine çevirip 10 sn kadar daha pişirdikten sonra tabağımıza alıyoruz. Her bir pankeki bu șekilde pişirip üst üste koyuyoruz.
Sosun hazırlanışı:
Derin bir kapta tüm malzemeleri çırpıyor biraz sıvı bir sos elde ediyoruz. Eğer kıvamlı bir sos isterseniz 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz. Sos ile pankekin üzerini süsledikten sonra üzerine çilek ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Dilerseniz bu leziz sosu pankeklerin arasina da ekleyebilirsiniz veya pankekinizin yaninda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😉