Sigara Böreği

MALZEMELER

  • 150 gr Dana Kıyma
  • 1 Adet Büyük Soğan
  • ½ Demet Maydanoz
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI

Tereyağını tavada kızdırın. Kıymayı 2-3 dakika kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip renkleri değişip iyice yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İnce ince kıydığınız maydanozları da ekleyip bir kez daha karıştırın ve iç harcı ocaktan alın. Yufkaları tezgahın üzerine açın. Önce ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaları üst üste koyup tekrar iki eşit parçaya ayırın. Üst üste koyun. Tekrar iki eşit parçaya bölün. İç harcı ekleyip yufkaların kıyılarını kapatarak sarın. Yapışmaları için yufkaların uç kısımlarını su ile ıslatın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını kağıt havluya emdirin.

Afiyetle…

Category:

Date: