Zeytinyağlı Barbunya

MALZEMELER

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 Adet büyük soğan
  • 2 Adet patates
  • 2 Adet domates
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 3 Su Bardağı su
  • 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve yemeklik doğradığınız  soğanları ekleyip yumuşatın, küp küp doğradığımız patatesi ve ince ince doğradığımız sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından ayıkladığımız barbunyayı ekleyin. Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.

Afiyet Olsun…

Category:

Date: