Frittata (İtalyan Omleti)

MALZEMELER

  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Sarı Biber
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Su Bardağı Mantar
  • 6 Adet Yumurta
  • ½ Su Bardağı Süt
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Biberleri zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyelim. Biberler yumuşayınca mantarları ekleyip sotelemeye devam edelim. Aynı zamanda ince kıydığımız dereotu ve maydonozlar ile yumurtayi süt eklereyek çırpalım. Yumurtayı tavanın içine ekleyip, bir miktar karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180 – 200°C fırında 4-5 dakika pişirelim. Frittata’nın özelliği içine istediğiniz sebzeleri ekleyebilmenizdir. Arzu ettiğiniz damak tadınıza gore sebzeleri ekleyip kendi frittata tarifinizi oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Category:

Date: