Tam Buğdaylı Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 120 Ml Ilık Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı İnstant Maya
  • 90 Gr Un
  • 170 Gr Tam Buğday Unu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 30 Gr Eritilmiş Tereyağı
  • Yarım Yumurta (yumurtayı çırpın ve yarısını kullanın)

HAZIRLANIŞI

Ilık süt şeker ve mayayı karıştırın.10-15 dakika canlanması için bırakın. Tuz, beyaz un ve tam buğday ununu karıştırın.  Ortasını çukur yapıp  yumurtayı, eritilmiş tereyağını ve maya karışımını dökün. İyice yoğurun. Elastik bir kıvam alan hamurun üzerini streçleyin ve en az 1 saat kabarmaya bırakın. Daha sonra 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın, üzerini bir bezle örtüp 15 dakika daha dinlendirin. Ekmeklerin üzerine 1 yumurta ve 1 çay kaşığı suyu karıştırıp sürün.180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Category:

Date: