Tavada Pişen Havuçlu Kek

MALZEMELER

  • 2 Yemek Kaşık Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşık Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Ceviz
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Yumurta
  • 180 Gr Toz Şeker
  • 210 Gr Bir
  • 1 Çay Kaşık Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşık Şekerli Vanilin
  • 1 Tatlı K Yemek Tarçın
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 70 Ml Zeytinyağı
  • Kreması İçin:
  • 500 Ml Süt
  • 1 Paket Pişmeyen Puding
  • Krokan

HAZIRLANIŞI

Havucu rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve havucu ekleyin. Tarçın ve ilave edip pişirin. 2 yumurtayı çırpın, şekeri ilave edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını karışırın.Bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz bir tavanın altını yağlayın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Üzeri için pişmeyen pudingi ile çırpın ve kekin üzerine gezdirin. Krokan ile süsleyin. Krokan nasıl yapılır da tariflerimize bakmayı unutmayın! Afiyet olsun.

Category:

Date: